Trzeszczące plastiki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaszc2
    Rider
    • 2013
    • 376

Zamieszczone przez Enriquez
    lukaszc2, to mi teraz zapodałeś rozwiązanie mojego problemu jak myślę - szukam już od dwóch miesięcy gdzie może się kryć przyczyna trzeszczenia przy drzwiach (co prawda S2), ale na to jeszcze nie wpadłem.
    Pisałem Ci, że trzeba psiknąć tam gdzie wchodzi szyba na górze w uszczelkę ale okazało się, że jednak nie tam. Opuszczenie szyby powodowało zaprzestanie trzeszczenia ale spryskanie tej uszczelki nic nie dawało. Przyczynę znalazłem jak oparłem się o szybę pasażera okazuje się, że trzeszczała uszczelka drzwi, wystarczyło spryskać silikonem i nastała cisza. Chodzi mi o tą uszczelkę co jest na górze drzwi jak się je otworzy a nie tą w środku samochodu co idzie dookoła.

[ Dodano: Nie 30 Mar, 14 22:53 ]
    Zamieszczone przez Chris11
    Uszczelka okna kierowcy przy maksymalnie zamkniętej szybie trzeszczała.
    Myłem ją, psikałem silikonem i nic to niestety nie dawało.
    Bo to nie ta uszczelka. Przeczytaj powyżej.
    Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• Robertos1
      Classic
      • 2013
      • 23

Chyba mam już przypuszczenie co może być przyczyną. Prawy "słupek" przedniej szyby, a konkretnie jego maskownica, lewy dobrze się trzyma, prawy niestety cały lata. Mam jednak pytanie, czy wiecie może którą stroną puszczają ewentualną instalację pod czujnik deszczu? Wydaje mi się, że podczas akcji doposażania, mogli mi właśnie tę stronę rozwalić, połamać zaczepy.

Komentarz

• faza_1000
        Drive
        • 2009
        • 50
        • Octavia III (5E3)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mam też ten problem, uszczelki nasmarowane wszystkie dalej skrzypi jak po bruku jadę. Jakieś pomysły macie?

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

u mnie pomogło dociągnięcie rygla drzwi - tego ucha metalowego - robili mi w ASO, ale w sumie dwie śrubki, delikatnie puknąć młotkiem, dokręcić i cisza jak po śmierci organisty (w moim przypadku)
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

Pracuję...